Yrtti-valkosipuli-jogurttisilli

20 min. 4:lle

Sekoittele raikas sillilisuke jogurtista, yrteistä ja Ahti Perinteisestä sillifileestä. Syö sellaisenaan, dippaa seokseen leipää tai nauti perunoiden kera. Anna maustua vuorokauden verran ennen tarjoilua.

Yrtti-valkosipuli-jogurttisilli

Ainekset

  • 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1/2 dl ruokakermaa (15 %)
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 - 3  valkosipulinkynttä
  • 1,5 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • n. 2 cm purjosipulin vihreää osaa
  •   tuoreita yrttejä maun mukaan (esim. korianteri, persilja, timjami, basilika)

Valmistusohje

  1. Huuhtele sillifilee kunnolla tai liota 2 - 3 tuntia vedessä suurimman suolan poistamiseksi.
  2. Leikkaa sillifilee vinoittain fileen pituussuunnassa noin 1 cm:n viipaleiksi ja kaada päälle sitruunamehu. Anna marinoitua sitruunamehussa sen aikaa kun valmistelet muut ainekset.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita jogurttiin kerma, sokeri, valkosipuli ja pippurirouhe. Lisää tuoreet, silputut yrtit ja purjo. Sekoita lopuksi kaikki ainekset ja anna maustua kylmässä 1 vrk. Silli säilyy kylmässä noin 2 päivää.