Uunissa paahdettua rosollia ja jogurttikermaa
1
Rosolli tarvitsee välillä tuunausta; tässä versiossa eivät ravintoaineet ja maku liukene keitinveteen.

Ainekset
- 1 pkt Ahti Perinteisiä sillifileitä
- 2 kpl kuorittua punajuurta leikattuna neljään osaan
- 2 kpl kuorittua keltajuurta noin 1 cm viipaleina
- 4 kpl kuorittua porkkanaa
- ½ lanttu 2x2 cm kuutioina
- 4 kpl kuorittua salottisipulia
- 4 kpl kuorittua valkosipulin kynttä
- MAUSTESEOS
- 2 rkl ruokosokeria
- 3 rkl rypsiöljyä
- 3 oksaa rakuunaa tai rosmariinia
- 2 tl suolaa
- JOGURTTIKERMA
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 1 rkl punajuurimehua
- 1 tl etikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
- Mittaa mausteseoksen aineet kulhoon.
- Kääntele ensin keltajuuret, porkkanat ja lanttulohkot seoksessa. Tämän jälkeen toimi samoin punajuurilohkojen kanssa.
- Nostele juurekset uunivuokaan ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä.
- Sekoita jogurtin joukkoon muut kastikeaineet ja sekoita hyvin.
- Kuivata silli talouspaperilla ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Lisää sillisuikaleet jäähtyneiden juuresten päälle.
- Viimeistele kastikkeella ja tuoreilla yrteillä.