Sinappisilli

20 min. 4:lle

Ahti Mieto etikkamarinoitu sillifilee sopii erinomaisesti perinteisen sinappisillin valmistukseen. Mausta tillillä ja maustekurkulla ja sekoittele kastike kermaviilistä, majoneesista ja sinapista. Sinappisilli maistuu parhaimmalta vuorokauden maustumisen jälkeen.

Sinappisilli

Ainekset

  • 1 pkt Ahti Mieto etikkamarinoitu sillifilee
  • 1 nippu tilliä
  • 1/2  Felix Maustekurkkua
  • KASTIKE
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 dl Felix Kruunumajoneesia
  • 3 rkl makeaa ja karkeaa maalaissinappia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 2 rkl sokeria
  • 1/2 rkl valkoviinietikkaa
  •   ripaus jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

  1. Paloittele sillifilee haluamaasi kokoon. Kuutioi maustekurkku hyvin pieneksi ja valuta hyvin. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
  2. Valmista kulhossa kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Lisää sillipalat ja sekoita tasaiseksi. Siirrä ruukkuun tai tölkkiin ja anna maustua kylmässä 1 vrk. Silli säilyy kylmässä noin 2 päivää.

VINKKI! Makeutta ja sinappisuutta voi halutessaan säädellä sokerin ja sinapin määriä muuttamalla. Jos haluat notkeamman kastikkeen, lisää hieman ruokaöljyä.