Sillitäytteiset kananmunat

20 min. 4:lle

Suomessa täytetyillä kananmunilla on usein hiukan vanhahtava maine, mutta “devilled eggs” kuuluu edelleen Yhdysvalloissa jokaiseen bbq-buffettiin. Klassikkoonkin saadaan uutta kulmaa hunaja-dijonsinapilla, vaikka sipulisillin kautta ilmassa on edelleen myös muistot isovanhempien joulupöydästä. Perinteikäs klassikko on sitä toki syystä.

Sillitäytteiset kananmunat

Ainekset

  • 8 palaa Ahti-juhlasilliä
  • kananmunaa
  • 3 rkl Felix-majoneesia
  • 3 tl hunaja-dijonsinappia
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia
  •   suolaa
  •   pippuria

Valmistusohje

  1. Keitä kananmunat koviksi ja jäähdytä. Halkaise kananmunat ja poista keltuaiset.
  2. Murskaa keltuaiset ja sekoita mukaan majoneesi, dijon-sinappi, silputtu ruohosipuli ja puolet sipulisillistä pieneksi hienonnettuna. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
  3. Lusikoi täyte kananmunanpuolikkaisiin ja koristele ruohosipulisilpulla ja lopuilla sillifileillä.