Silliä Välimeren tapaan

20 min. 4:lle

Välimeren mauista sekoitettu silliherkku on erinomaista sellaisenaan, mutta sopii hyvin myös leivän päälle levitettynä. Leikkaa Ahti Perinteinen sillifilee paloiksi ja sekoita mukaan kapriksia ja muita Välimeren makuja. Silliherkku on nopea valmistaa ja heti valmis tarjottavaksi.

Silliä Välimeren tapaan

Ainekset

  • 1 pkt Ahti Perinteinen sillifilee
  • aurinkokuivattua tomaattia öljymarinadissa
  • 1 rkl pieniä kapriksia
  • 1 nippu tuoretta basilikaa
  • valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl parmesanjuustoraastetta
  • 1 1/2 dl ranskankermaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  •   tuoretta persiljaa

Valmistusohje

  1. Huuhtele sillifilee kunnolla tai liota 2 - 3 tuntia vedessä suurimman suolan poistamiseksi.
  2. Leikkaa sillifilee noin 1,5 cm:n paloiksi. Valuta tomaatit ja leikkaa pienehköiksi kuutioiksi. Hienonna basilikanlehdet ja kuoritut valkosipulit.
  3. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta pippurilla. Lisää sillipalat ja sekoita kevyesti. Anna tekeytyä muutama tunti. Siirrä sitten tarjoiluastiaan ja koristele persiljalla tai basilikalla. Silli säilyy kylmässä noin 2 päivää.