Sillitartaria ja mätitahnaa paahtoleivällä

30 min. 4:lle

Sillitartar mätitahnan kera on juhlapöydän herkku! Koristeeksi sopii tietysti tilli. Mitä pienempään kokoon leivät leikkaa, sitä helpompia makupalat on yhdellä kädellä syödä.

Sillitartaria ja mätitahnaa paahtoleivällä

Ainekset

  • 1  pkt Ahti Perinteisiä sillifileitä
  • 3 rkl Kallen mätitahnaa
  • 4 kpl paahtoleipäsiivuja
  • punasipuli
  • 1 dl smetanaa
  •   yhden sitruunan kuori
  •   tillin oksia
  •   valkosipulinkynsi

Valmistusohje

  1. Paahda paahtoleivät pannulla kauniin kullanruskeiksi ja anna jäähtyä.
  2. Paloittele silli ja sipuli ja sekoita. Hienonna valkosipuli ja tilli, lisää nämä massaan.
  3. Vaahdota smetanaa hieman ja lisää raastettu sitruunan kuori. Sekoita silli joukkoon ja mausta mustapippurilla.
  4. Tarjoile rapean leivän päällä ja koristele mätitahnalla, tillillä ja sillinpaloilla.