Rymättyläläinen sillilaatikko

Rymättylän oma perinteinen sillilaatikko maistuu etikkapunajuuren ja salaatin kera.

Rymättyläläinen sillilaatikko

Ainekset

  •   Vajaa kilo perunoita
  • 1 pkt Ahti Perinteisiä sillifileitä
  • sipulia
  • 2 rkl voita tai ruokaöljyä
  • 10-15  kokonaista maustepippuria
  • MUNAMAITO
  • 5 dl maitoa
  • munaa
  • PINNALLE
  •   korppujauhoja
  • 2 rkl voita nokareina

Valmistusohje

  1. Huuhtele sillifileet ja mikäli haluat vielä vähemmän suolaista, liota fileitä kylmässä vedessä puoli tuntia.
  2. Silppua sipulit ja kuullota rasvassa.
  3. Kuutioi silli, kuori ja viipaloi perunat.
  4. Voitele vuoka ja lado kerroksittain perunaa, silliä ja sipulia - väliin pippurit ja päällimmäiseksi perunaa.
  5. Sekoita munamaito ja kaada vuokaan.
  6. Levitä pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.
  7. Kypsennä uunissa 175 C noin 1,5 tuntia, kunnes perunat kypsyvät ja pinta ruskistuu.