Pikkelöidyt sienet ja silliä
30 min.
4:lle
6
Hyvin pikkelöidyt kasvikset ja sienet sopivat taittamaan täyteläisen sillin makua. VINKKI! Kokoa herkullinen annos: Ota sienten pikkelöintilientä ja mausta sillin palat noin 1-2 tuntia ennen tarjoilua. Kokoa annos tuoreista pikkelöidyistä sienistä, sillistä, vihanneksista, salaatista ja perunapyreestä. Pikkelöinti väh. 1 vko

Ainekset
- 50 g kantarelleja
- 50 g mini-siitakkeita
- 50 g enoki-sientä (voit käyttää myös herkkusientä enokin tilalla)
- LIEMI
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1,5 dl sokeri
- 3 dl vesi
- 2 tl suola
- ½ tl sinapinsiemeniä
- ½ tl korianterinsiemeniä
- 6 oksaa timjamia
- 1 oksa rosmariinia
- 2 kpl laakerinlehti
- TARJOILUUN
- Esimerkiksi Ahti Perhesilliä
Valmistusohje
- Puhdista sienet huolellisesti ja ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Laita sienet puhtaaseen lasipurkkiin.
- Irrota timjamista ja rosmariinista lehdet.
- Keitä etikka, sokeri, vesi, suola ja mausteet kattilassa. Anna kiehua noin 5 minuuttia.
- Ripottele timjami ja rosmariini sienten päälle. Kaada liemi kuumana purkkiin ja sulje kansi. Säilytä jääkaapissa vähintään viikon ajan ja tarjoile.