Mustaherukkasilli
20 min.
4:lle
4
Mustaherukat tuovat liemeen upean värin lisäksi kirpeän ja makean maun. Lisää makua mustaherukkasilli saa herukanlehdistä. Valmista mustaherukkasilliä vaikka syksyn sadonkorjuujuhliin.

Ainekset
- 100 g mustaherukoita
- 10 kpl mustaherukanlehtiä
- 2 pkt Ahti perinteinen sillifileetä
- MAUSTELIEMI
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1,5 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
- Puhdista mustaherukanlehdet huolellisesti.
- Keitä etikka, sokeri, vesi ja suola kattilassa. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Kaada mausteliemi herukanlehtien päälle ja anna jäähtyä.
- Leikkaa sillifileet haarukkapaloiksi. Kokoa huolellisesti puhdistettuun lasipurkkiin kerroksittain sillipaloja, mustaherukoita ja musta-herukanlehtiä. Kaada jäähtynyt liemi purkkiin niin, että sillit peittyvät.
- Sulje kansi ja anna maustua kaksi päivää, jonka jälkeen mustaherukkainen silli on valmis nautittavaksi.