Ahti-sillillä terästetty liha-perunavuoka

2 h 6:lle

Ahti-sillillä terästetty liha-perunavuoka on perunamuhennoksella kuorrutettua lihapataa, johon voi hyödyntää erinomaisesti edelliseltä aterialta jääneen lihan tai vaikka jauhelihakastikkeen. Silli täydentää lihan maun ja perunamuusi höystetään sillin sipuliliemellä. Perunasoseen voit korvata myös valmiilla perunasoseaineksilla.

Ahti-sillillä terästetty liha-perunavuoka

Ainekset

  • LIHAPATA
  • sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • valkosipulinkynttä
  • 800 g paistilihaa kuutioina
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • porkkanaa
  • 2 dl punaviiniä
  • 1,2 l lihalientä
  •   tuoretta timjamia
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1/2 prk Ahti Perinteinen sipulisilliä tai silliä maun mukaan
  • PERUNASOSE
  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 50 g voita
  • n. 0,5 dl perunoiden keitinlientä
  • 4 rkl Ahti Perinteinen sipulisillin lientä
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa ja lisää pieneksi kuutioitu liha. Mausta ruskistettu liha suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattipyree, kuutioidut porkkanat, punaviini, lihaliemi ja tuore timjami. Hauduta liha kypsäksi padassa kannen alla miedolla lämmöllä noin tunnin, kunnes paistilihat ovat mureita. Suurusta pata maissitärkkelyksellä.
  2. Kuori perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Siivilöi vesi pois ja ota osa keitinliemestä talteen. Soseuta perunat ja lisää joukkoon voi pehmeinä nokareina. Lisää hieman perunoiden keitinlientä, jotta sose hieman ohenee ja mausta sipulisillin liemellä. Lisää joukkoon juustoraaste.
  3. Laita lihapata uunivuokaan ja lisää joukkoon sillikuutiot. Lisää päälle perunapyree ja kuorruta 200 C uunissa noin 30 minuuttia.